Vores ferie og fritid

Fejl
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but images/Portugal/Madeira/6.dag is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Dagens gåtur gennem Funchals gader og den gamle by.


Gå ad de brostensbelagte gader gennem Funchals gamle bydel og opdag byens gamle bydel.
Byens centrum er karakteriseret af en idyllisk og afslappet atmosfære og er et vidunderligt sted at besøge på alle årstider og er fyldt med et udvalg af typiske restauranter, barer, charmerende caféer, indkøbsmuligheder og regional arkitektur.
Byens kendte markedsplads, Mercado dos Lavradores, ligger også tæt på det 4-stjernede hotel og er et af højdepunkterne i Funchal, populært for de farverige stande, energiske sælgere og traditionelle miljø. En samling af museer og gallerier, samt et udvalg af elegante religiøse monumenter, kan også findes i nærheden.

Den fantastiske by Funchal imponerer gæsterne med frodige haver, mange bakketoppe og glitrende hav, og er den perfekte destination for naturelskere. Spændende svævebaneture, vandrestier, bådture, vandsport, dybhavsfiskeri samt delfin- og hvalture er nogle af de fritidsfaciliteter der kan opleves under din ferie i byen.
Hvis vejret er dårligt, så smut forbi Bazar do Povo. Det er det ældste stormagasin på Madeira. Det har eksisteret i mere end 100 år og er kendt for sine gode priser, store sortiment og venlige ansatte. Her finder du alt under ét tag.

 

Domkirken i Funchal

Domkirken skulle bygges i 1486, men arbejdede startede først i 1500. 
Bygningen blev konstrueret af sten-mester Gil Eanes og tømrer-mester Pero Annes. 
Bygningen blev indviet i 1508, da biskop D. João Lobo besøgte Funchal.
12. juni 1514 blev byen Funchal løftet op til tørst Biskopråd. 
Den høje alter med altertavle og kor fra 1514 var indvielse til Jomfru Maria 18. Okt 1517 
Katedralen i Funchal er en "Manuelino" sengotisk bygning. 
Gangene med altertavler, malerier og skulpturer fra det 16. og de ​​følgende århundreder er omfattet af en forbløffende lokale cedertræ "alfarje" (islamisk iberiske tømrerarbejde) loft.

Funchals Rådhus som ligger på rådhuspladsen, Praça do Município
Rådhusets bygning blev bygget i 1758 og ombygget i 1940 under project af arkitekterne Raul Lino og Carlos Ramos,
som tilhørte den gamle familie Albuquerque Carvalhal Esmaroldo.

Den første rådhus blev bygget i 1486 på Largo do Duque , nær Sé katedralen og indtil 1784 byrådet plejede at mødes der.
Derefter fulgte en periode med flere flytninger til forskellige steder indtil 1802, da rådhuset blev endelig flyttet til Largo da Sé . Her forblev det indtil 1913, da den blev revet ned.

I dag dette torv er besat af nogle café-restauranter, blandt hvilke er den berømte Apolo café, åbnede i 1945. Dagens rådhus, som ligger i Rua dos Ferreiros , er et glimrende eksempel på civil arkitektur fra det 18. th århundrede.


Denne ejendom blev købt fra familien Carvalhal Esmeraldo i 1883.


Bygningen har en firkantet plan og en lille indre gårdhave.
Den sydlige facade har en tre gavls tårn ud mod havet, og en, der står over bjergene (Northern facade) har fra 1944 et rellief af Santiago Menor, skytshelgen for Funchal, af billedhuggeren Antonio Duarte.
Højdepunkterne i denne bygning er dens imponerende døråbning udhugget i grå sten og sin storslåede receptionen på første sal med elleve vinduer, hver af dem er udstyret med sin egen balkon.

Tykke jern riste, som regel er blivet set på bygninger fra 17 th og 18 th århundrede, beskytte vinduerne i stueetagen, og en flot trappe gør forbindelsen til receptionen på første sal.
En bue fører til en smuk interiør gård, hvor man kan se marmorstatue af 'Leda og Svanen'.

Fra de kunstneriske rester af rådhuset, nogle på udstilling i det gamle Bymuseum, et par engelske malerier fra 19 th århundrede samt nogle malerier fra Max Römer bør nævnes i særdeleshed. på Largo do Municipio , omringet - bortset fra rådhuset på den ene side - også af Colegio kirke og Sacred Art Museum, vil du finde et springvand, bygget i 1942, som viser en obelisk dekoreret med byens våbenskjold og andre elementer med nationale karakteristika.

Springvandet i den indre gård, er fra 1880, og kom fra det gamle fiskemarked. De indvendige vægge er beklædt i 1940 med henholdsvis blå og hvid glasset fliser, fra Battistini og Maria de Portugal fabrikken.
Portrætter af Konger Portugal fra 18., 19. og 20. århundrede, malerier og litografi af byen, fra samme periode, vises i Noble Sallon og borgmestrenes kontorer.

Brostens belagt gade i den gamle bydel i Funchal

En af de utallige døre med diverse malerier og lign.

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but images/Portugal/Madeira/6.dag is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

De perfekt brostensbelagte gader i centrum blandet med moderne shoppingområder, cafeer, barer, restauranter og selvfølgelig turister, gør Funchal til en by, der er både interessant og spændende.

 

Den gamle bydel og kabelbanen til Monte på 3,7 km

 

 

Blomsten Festival, der finder sted i foråret, når blomsterne er på deres bedste, har været en af de største attraktioner for både turister og lokale i lang tid.
Dette fortryllende festival flyder gennem gaderne i Funchal med udstillinger og parfume i luften med en mangfoldighed af blomsterarter af øen, som spreder en eventyrlig stemning over hele byens centrum.

Desværre var vi lidt for tidlig på den til blomster festivallen. 

Copyright 2021 © - www.allanras.dk - All Rights Reserved.